на живо

"Рома" спря серията на "Милан" в голов трилър със слабо съдийство

"Вълците" стигнаха до 3:3 на "Сан Сиро" преди да посрещнат ЦСКА

Getty Images

Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа - "Рома", спря победната серия на "Милан" в италианския шампионат. Двата тима направиха зрелищно 3:3 на "Сан Сиро" в Милано, но двубоят бе белязан от грешките на главния съдия Пиеро Джакомели.

"Росонерите" поведоха още във втората минута с гол на Златан Ибрахимович, а Един Джеко изравни в 14', възползвайки се неумелата намеса на вратаря Чиприян Татарушану, започнал като титуляр вместо далия положителна проба за коронавирус Джанлуиджи Донарума.

Равенството се запази до почивката, а още в 47' Алексис Салемакерс отново изведе "Милан" напред. Така "росонерите" отбелязаха поне две попадения в 11-ти пореден мач във всички турнири и изравниха клубния си рекорд, поставен през далечната 1959 г.

Последва първият съдийски гаф. В 71' Жордан Верету изравни от спорна дузпа, отсъдена за фаул срещу Педро. Повторенията показаха, че нарушението е по-скоро на крилото на "Рома".

Само 7 минути по-късно Джакомели отсъди пресилена дузпа и за "Милан", а Ибрахимович не сбърка - 3:2.

Гостите обаче изтръгнаха точката в 84' чрез централния защитник Мараш Кумбула.

Така, след 4 поредни победи, "Милан" не спечели за първи път от началото на сезона в Серия "А", но остава на върха с актив от 13 точки. Тимът на "Рома" е девети с 8 точки. В следващия кръг римляните приемат "Фиорентина", докато миланският гранд гостува на "Удинезе".

Преди това обаче и на двата отбора предстоят мачове в Лига Европа, където "Рома" е домакин на родния ЦСКА, а "Милан" на "Спарта" Прага, в чиито редици е младежкият национал Мартин Минчев.