на живо

Роман Прохазка: Заплатите идват навреме сега (ВИДЕО)

"Нямам търпение да отида на по-топло", каза преди заминаването за Кипър защитникът

Роман Прохазка: Заплатите идват навреме сега (ВИДЕО)

Защитникът на "Левски" Роман Прохазка заяви, че няма забавяне при изплащането на заплатите на футболистите и атмосферата в съблекалнята е добра. 

"Информациите за Спас Русев и оттеглянето му? Не, не, изобщо не си говорим за това. Няма и да ги коментирам. Всичко е много спокойно в Левски, настроението е добро, тренираме си добре. Заплатите идват навреме, няма да казвам друго нищо. Всичко е ОК", заяви Прохазка.

Днес отборът на "Левски" замина за Кипър, където ще се подготвя за подновяването на първенството. "Сините" се събраха за първа тренировка преди седмица, а в островната държава ще изиграят 5 контролни срещи.

"Няма нищо по-различно. Тренираме, ще се подготвим по най-добрия начин, за да сме готови за сезона. Доволни сме, че отиваме в Кипър сега. Аз даже нямах търпение, много студено е тук. Неприятно време, а там ще е много хубаво и ще направим добра подготовка"

Защитникът на "сините" изрази надежда, че новите попълнения в тима - Амаду Сукуна и Давид Яблонски, ще подсилят отбора и ще му позволят да се върне в битката за титлата с "Лудогорец".

"Давид Яблонски? Не се познаваме лично. Той ми се обади преди да дойде в "Левски". Пита ме за отбора, за клуба. Аз му казах някои неща. Дали бяха хубави? Ако не бяха хубави, той сигурно нямаше да подпише. Ще му помагам в началото. Надявам се, че той ще помогне на отбора. Не го познавам като футболист, за първи път днес се видяхме. Нищо не знам за него и футболните му качества. При Сукуна мисля, че няма никакъв проблем. Ние го приехме нормално, той вече е част от нас. И за него се надявам, че ще помага на отбора. Мисля, че е много добър футболист"

Във временното класиране "Левски" е на второ място с 43 точки - 4 по-малко от лидера от Разград.