на живо

Ромарио: Блатер и Платини са от една школа

Световният шампион от Мондиал 94' с Бразилия даде интервю за "Гадзета дело Спорт"

Getty Images

Бившият централен нападател на бразилския национален отбор по футбол и световен шампион от Мондиал 94' Ромарио, в момента бразилски сенатор, даде интервю в днешния брой на италианския вестник "Гадзета дело Спорт" за ситуацията във ФИФА и за предстоящите избори на нов президент на световната футболна организация.

В това интервю големият бразилски футболист от близкото минало заяви, че президентът на ФИФА Сеп Блатер и Мишел Платини, кандидат за негов наследник, са от "една школа". 

"ФИФА е корумпирана. В своята пазва тя има един картел. Много са арестувани, други ще бъдат арестувани. Аз мисля, аз се надявам и се моля всеки ден Блатер да бъде един от тях", каза Ромарио.

"Колкото до Платини, той е от същата школа като Блатер. Но Блатер е начело на тази школа от нечестни хора. Аз не мога да твърдя, че Платини е корумпиран. Но се вижда добре, че начинът, по който той ръководи УЕФА, не е най-добрият. Платини е част от този свят и няма нищо позитивно в неговото управление".

Ромарио в интервюто говори и за Зико, друг голям бразилски футболист от близкото минало, който обяви своето намерение да се кандидатира за президент на ФИФА.

"Когато Зико обяви своята кандидатура, аз казах, че това е добър избор, но не мисля, че той е готов. Това, което е сигурно, е, че Зико не е корумпиран. Значи аз гласувам за него. Но той няма никакъв шанс, след като КБФ /Бразилската футболна конфедерация/ не го подкрепя", каза Ромарио.

На 26 февруари 2016 година извънредният конгрес на ФИФА трябва да избере наследник на сегашния президент на организацията Сеп Блатер.