на живо

Роналдиньо излезе от затвора срещу 1,6 млн. долара

Бившият футболист прекара 32 дни зад решетките

Reuters

Звездата на бразилския футбол от близкото минало Роналдиньо излезе от затвора. Той плати за тази възможност 1,6 млн. долара - на толкова възлизаше гаранцията на него и брат му Роберто Асис.

Роналдиньо прекара 32 дни зад решетките в столицата на Парагвай - Асунсион. След като той плати гаранцията, бразилецът и брат му ще изчакат развитието на процеса в хотел в града.

Бившият футболист на "Барселона", "Милан" и ПСЖ беше арестуван, след като се опита да влезе в Парагвай с фалшиви документи. Според адвоката му, Роналдиньо не е знаел, че ползва такива. Заради това престъпление бразилецът може да бъде осъден на 5 години затвор.

Снимка: Twitter

Въпреки липсата на свобода, Роналдиньо изглежда се забавляваше зад решетките в Асунсион. В затвора той посрещна своя 40-и рожден ден, като го отпразнува със специално барбекю. Често в социалните мрежи се появяваха и видеоклипове, на които се виждаше как бразилецът играе... футбол. А част от затворниците могат да се похвалят, че са си партнирали с носителя на "Златната топка" за 2005 г.

bTV призовава: останете вкъщи!