на живо

Роналдиньо: "Не бях и помислял, че ще попадна в такава ситуация"

Носителят на "Златната топка" за 2005 г. лежа в парагвайски затвор заради притежание на фалшиви документи

"Беше много трудно. Не бях и помислял, че ще изпадна в такава ситуация. През целия си живот съм се стремял да стигна най-високото професионално ниво и да нося удоволствие на хората с футбола" - думите са на Роналдиньо и описват последното му приключение в... затвора.

Бразилският любимец прекара няколко седмици зад решетките в Парагвай, тъй като заедно с брат си се опита да влезе в страната с фалшиви документи.

Роналдиньо все още е подсъдим, но вече е под "домашен арест" в хотел в Асунсион. Той и брат му платиха гаранция в размер на 1,6 млн. долара.

"Бяхме изключително изненадани, че документите ни са фалшиви. От този момент искахме само да съдействаме на властите, за да изясним фактите. Обяснихме всичко, което искаха от нас", каза Роналдиньо в първото си интервю след напускането на затвора. 

Парагвайската телевизия "ABC Color" успя да заснеме носителя на "Златната топка" за 2005 г., спазвайки всички изисквания за социална дистанция в ситуацията на световна пандемия от коронавирус.

Роналдиньо разказва, че останалите затворници са го посрещнали топло, като е раздал множество автографи.

"Усещам приятелско отношение и уважение от всички парагвайци, с които се срещнах още от първия ми ден в страната. Много съм им благодарен. Имам вяра, моля се нещата да се оправят и се надявам скоро всичко това да свърши", продължава да се усмихва Роналдиньо.

Бившият футболист сподели и какво ще направи, щом се прибере у дома.

"Ще целуна майка ми, която преживя всичко това, както и пандемията от коронавирус. След това ще си направя изводите от тази ситуация и ще продължа напред по-силен и с по-силна вяра", заяви той.

bTV призовава: останете си вкъщи!