на живо

Роналдиньо участвал в схема за пране на пари?

Легендарният футболист и брат му били подведени от бизнесдама, пише "Мундо Депортиво"

Проблемите за Роналдиньо на парагвайска земя нямат край. След като той и брат му Роберто Асис бяха задържани от властите в столицата Асунсион заради притежание на фалшиви паспорти, сега местната прокуратура ги разследва и за участие в схема за пране на пари, пише испанският "Мундо Депортиво".

Работи се върху версията, че в основата ѝ е бизнесдама на име Далия Лопес, свързана с фондацията Angel Brotherhood. Именно тя е поканила Роналдиньо в Парагвай. Смята се, че Лопес, която познава политици както в родината си, така и в Бразилия, е предложила на Роналдиньо да участва в благотворително събитие. Дейността на фондацията обаче е спряна и тече разследване на финансовите ѝ операции.

"Основната ни хипотеза е, че подправените документи биха могли да бъдат използвани за търговски или инвестиционни цели, които са незаконни“, обяснява Осмар Юрил - прокурор по случая.

Затова и съдът отказа да пусне Роналдиньо под гаранция, а вместо това на легендата бе предложено да премине под домашен арест срещу 1.6 млн. долара. Бразилецът отказа, а решението му бе определено като "глупаво" от неговия адвокат Адолфо Марин.

Пред бразилския вестник "Фоля де Сао Пауло" Марин заяви, че Роналдиньо не е знаел, че извършва престъпление, нито е разбрал, че носи фалшиви документи. "Той е глупав", добавя Марин.

Присъда от до 5 години затвор грози Роналдиньо и брат му само за влизането в Парагвай с фалшиви паспорти.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: