на живо

Роналдо и Джорджина платиха лечението на 7-годишно дете

Томас ще бъде лекуван в Барселона

Reuters

Неведнъж Кристиано Роналдо е доказвал, че не е само един от най-великите футболисти в света, а и човек с голямо сърце. Португалската звезда на "Ювентус" не пести парите си и често участва в благотворителни инициативи. Но го прави като големите - без да парадира и да се натрапва.

Ако не беше сестрата на неговата половинка Джорджина - Ивана, никой нямаше да разбере за поредното му добро дело. Футболистът и любимата му са платили лечението на 7-годишния Томас, който се бори с рядък вид невробластом.

"Благодаря на Джорджина и Роналдо за тяхната помощ, солидарност и огромни сърца", пише Родригес. 

Тя съобщава още, че 7-годишният малчуган ще бъде лекуван в Барселона. Преди интервенциите ще му бъдат направени всички необходими тестове.

Семейството на малчугана също благодари на Роналдо и Джио за благородната постъпка. 

Томас е диагностициран с рядката болест през септември 2019 г. и от тогава се бори за живота си. 

Снимка: Instagram

В началото на пандемията от коронавирус Роналдо и неговият мениджър Жорже Мендеш дариха значителна сума, която да помогне за оборудването на болниците на родния му остров Мадейра. По неофициални данни става дума за над 1 млн. евро.

Джорджина последва примера му и отдели 20 000 евро, с които да бъдат закупени маски и ръкавици за медицинските лица на първа линия.

Днес (9 февруари) Роналдо и неговият тим "Ювентус" посрещат "Интер" в реванш от полуфиналите за Купата на Италия. Първата среща завърши 2:1 за "бианконерите", а днешната може да гледате пряко по RING от 21:45 ч.!