на живо

Роналдо и футболистите на "Юве" спестяват на клуба близо 30 млн. евро

Джорджо Киелини продължава да води преговори с играчите от хотелската си стая

Getty Images/Guliver Photos

Големите звезди на "Ювентус" - Кристиано Роналдо, Леонардо Бонучи и Джанлуиджи Буфон, са дали своето съгласие възнагражденията им да бъдат намалени. Това съобщава италианското издание "Тутоспорт".

Договорката е постигната в разговор с капитана на футболния колос - Джорджо Киелини. По този начин в касата на клуба ще се запазят близо 30 млн. евро.

Причината за постъпката на футболистите е пандемията от коронавирус. Италия е една от най-засегнатите страни, като регистрираните заразени до момента са близо 86 500, а смъртните случаи са над 9000. Заразата наложи спиране на първенството в страната, а клубовете не могат да отчитат приходи.

За това Киелини провежда разговори с всичките си съотборници и ръководството на тима. Решението за намаляване на заплатите все още не е окончателно, но принципното съгласие на най-добре платените футболисти отворя вратата за такава стъпка. Самият капитан на "Ювентус" в момента не може да тренира, тъй като е под карантина и се намира в хотелска стая, а със съотборниците си се свързва чрез видео-чат.

Снимка: Reuters

Тъй като Кристиано Роналдо е най-добре платеният футболист в "Ювентус" (31 млн. евро на година), при евентуално пропорционално намаление на възнагражденията, той ще трябва да се раздели и с най-голяма сума. 

Според "Тутоспорт" съществува и вариант играчите да се откажат изцяло от възнаграждението си за месец и половина. Така Роналдо ще трябва да се лиши от 3,8 млн. евро.

Наскоро португалецът, който в момента се е изолирал заедно с цялото си семейство в луксозна вила на родния си остров Мадейра, направи дарение на местна болница. То включва парични средства, медикаменти, предпазни облекла и оборудване. 

bTV призовава: останете си вкъщи!