на живо

Роналдо искал обратно в "Манчестър Юнайтед"

Португалецът бил излъган от обещанията на Флорентино Перес, твърди "Ас"

Getty Images

Звездата на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо иска да се завърне в "Манчестър Юнайтед". Това твърди испанското издание "Ас".

Причината за разрива в отношенията между капитана на европейския шампион Португалия и "кралския клуб" са празните обещания на шефовете на белите и по-точно - на Флорентино Перес. 

Роналдо очаква контракт до живот с "Реал", който в същото време ще го направи направи най-добре платеният футболист в света. Ръководството на тима заяви, че ще предприеме тази крачка, но все още не е започнало преговори със звездата си. 

В момента футболистът получава 21 млн. евро на сезон, договорени през 2016 г. По заплата в момента го превъзхождат "вечния му враг" Лионел Меси (50 млн. евро), както и скъпата покупка на "Пари Сен Жермен" - Неймар (36 млн. евро).

Тази ситуация, заедно със загубите, които търпят "Реал" в последно време, са накарали футболиста да изпитва носталгия към времената, когато играеше в "Юнайтед", разкриват негови съотборници. С "червените дяволи" той стана 3 пъти шампион на Англия и вдигна веднъж купата в Шампионската лига.

Той премина в "Реал" през 2009 г. за сумата от 94 млн. евро.