на живо

Роналдо коментира "Златната топка" в профил, който беше изтрит

"Факт" от португалеца стана хит в мрежата

Reuters

Връчването на седмата награда "Златна топка" на Лионел Меси преди дни продължава да е водеща тема във футболния свят. Коментарите са милиони и от всички континенти. 

Въпреки че пазеше мълчание и колегиално избягваше да изказва мнение, Кристиано Роналдо си позволи да вземе отношение, а това предизвика вълна от коментари. В една от фен страниците на футболиста на "Манчестър Юнайтед" беше публикувано мнение, че Меси незаслужено е взел статуетката. 

"Кражба. Мръсотия. Срамота. Просто непростимо. Който видял - видял. Всеки, който е достатъчно умен, знае кои наистина заслужаваха да спечелят. Да получаваш награди, без да си ги заслужил, е фалшиво щастие. Няма никаква чест в това. Независимо от тези награди, CR7 завинаги ще остане най-добрият в историята", се казва в публикацията. 

От официалния си профил Роналдо коментира с краткото "Факт". 

Впоследствие не само публикацията, а и целият фен профил беше изтрит. 

Меси изпревари с 33 точки Роберт Левандовски в класацията. На церемонията аржентинецът определи нападателя на "Байерн" за заслужен победител за 2020 г., когато наградата не беше връчена заради пандемията от коронавирус.

Снимка: Reuters

По-късно главният редактор на "Франс Футбол", изданието, което раздава наградите, - Паскал Фере не даде конкретен отговор на въпроса дали полякът може да бъде награден, макар и година по-късно, но все пак заяви, че обмислят подобен ход.