на живо

Роналдо може да избегне задължителната карантина при завръщането си в Торино

В "Ювентус" планират да тестват всички чуждестранни играчи

"Ювентус" възнамерява да не поставя Кристиано Роналдо и другите футболисти, които не са италианци под карантина при завръщането им в Торино. Това ще се случи като "се тества всеки един играч за коронавирус".

Италианският шампион публично обяви, че Даниеле Ругани, Блез Матюиди и Пауло Дибала са дали положителни проби за COVID-19 след налагането на карантина в страната на 10 март.

Снимка: Instagram

Роналдо се самоизолира с децата и приятелката си Джорджина Родригес на остров Мадейра, за да избегне заразата.

Очаква се португалецът да се завърне в Торино следващия уикенд, а според протокола в страната всеки чуждестранен атлет трябва да бъде под 14-дневна карантина.

Според португалското издание OJogo, "бианконерите" са намерили алтернатива - ще направят по два теста на чуждестранните футболисти и след отрицателни резултати за коронавирус няма да се налага да бъдат под карантина.

Два негативни теста за COVID-19 ще позволят на Роналдо и компания да бъдат само още няколко дни под домашна изолация, преди да започнат да тренират със съотборниците си.

Това ще се случи веднага щом италианското правителство разреши на отборите да подновят занимания.

Снимка: Instagram

В материала на изданието пише още, че двата теста за играчи като Роналдо ще са първата стъпка към завръщането към "нормалното". Работи се по планове, които да гарантират, че няма да има втора вълна в "Ювентус".

При възобновяването на тренировъчния процес през първата седмица ще има всекидневни медицински тестове. През втората седмица отборът ще бъде разделен на три групи: играчи, които не са били заразени; играчи, които директно са били в контакт с вируса и такива, които нямат симптоми, но са преносители на заразата.

Снимка: Reuters

Преди няколко дни италианските клубове се обединиха в решението си да завършат сезона в Серия "А", а крайната дата за приключване на кампанията е 2 август.

Италианската футболна федерация се надява отборите да получат позволение за подновяване на тренировки на 4 май, когато се очаква правителството да започна да отпуска мерките за борба с разпространението на коронавируса.

Италия е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни, като до момента са регистрирани около 190 хиляди случая на заразени и над 25 хиляди починали.

bTV призовава: останете си вкъщи!