на живо

Роналдо може да "изгори" за 12 мача! ВИЖТЕ защо! (ВИДЕО)

EPA

Наказанието на Кристиано Роналдо за червения картон, който получи срещу Кордоба може да стигне и до 12 мача извън терените.

Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация ще се произнесе по въпроса в сряда, а междувременно Mundo Deportivo "разчленява" правилника, разсъждавайки как е "най-справедливо" да бъде наказан носителят на Златната топка.

В доклада си главният рефер Ернандес Ернандес е посочил, че червеният картон на Роналдо е заради ритник без топка по противников състезател. В зависимост от това дали този ритник ще бъде тълкуван като проява на агресия или не, наказанието може да бъде от 2 до 3 мача в първия случай и от 4 до 12 във втория.  Предстои изслушване на арбитъра и неговото мнение по въпроса.

Mundo Deportivo цитира дословно член 123 и член 98 от правилника и продължава с разясненията.

Секунди след ритника по Едимар, медията твърди, че Кристиано е ударил друг съперник, което също може да се тълкува като агресия и респективно от 4 до 12 мача.

Освен това, след показването на картона, Роналдо демонстративно бил изчистил емблемата на "Световен клубен шампион" на фланелката си. Това пък можело да се тълкува като провокация към публиката. Цитира се член 93, който предвижда наказание от 4 до 12 срещи извън терена. 

Ето всъщност какво направи Кристиано Роналдо в двубоя срещу Кордоба. Преценете сами какво наказание заслужава!