на живо

Роналдо на 36: Съжалявам, че не мога да ви обещая още 20 години от същото

Рожденикът благодари за милионите поздравления и пожелания

Звездата на италианския шампион "Ювентус" и португалския футбол Кристиано Роналдо благодари на феновете за милионите пожелания, които получи по случай рождения си ден. Вчера петкратният носител на "Златната топка" навърши 36 години. В края на деня той използва социалните мрежи, за да поздрави последователите си и да изрази съжаление, че голяма част от кариерата му отмина.

"36 години, това е невероятно! Сякаш беше вчера, когато стартирах кариерата си. Времето лети, но това беше пътуване, изпълнено с приключения и паметни истории. Първата топка, първият отбор, първият гол... От Мадейра до Лисабон, от Лисабон до Манчестър, от Манчестър до Мадрид, от Мадрид до Торино. Искам да уверя всички от сърце, че винаги съм давал всичко, на което съм способен, никога не съм се пестял и съм показвал най-доброто.", написа Роналдо под снимка, на която той, половинката му Джорджина и четирите им деца са пред торта с португалския флаг.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Вие отвърнахте с обич и безусловна подкрепа. Никога няма да мога да ви благодаря достатъчно. Не бих постигнал всичко това без вас. Докато празнувам своя 36-и рожден ден и 20 години кариера, единствено съжалявам, че не мога да ви обеща още 20 години от същото. Мога обаче да ви гарантирам, че докато имам възможност, ще давам 100%от себе си винаги", допълни голмайсторът на "Ювентус".

В славната си кариера Роналдо има 762 попадения и е най-резултатният в историята на футбола, поне според някои статистици. Други го поставят на второ място след чешката легенда Йосеф Бицан, за когото се смята, че е реализирал около 805 гола в периода 1931-1955 г.

Във вторник (9 февруари) Кристиано и компания приемат "Интер" в среща-реванш от полуфиналите на Купата на Италия. Двубоя можете да гледате от 21:45 ч. пряко по RING. Първият мач завърши с победа с 2:1 за "Ювентус", а Роналдо отбеляза и двете попадения.