на живо

Роналдо? Не, Джокович! (ВИДЕО)

Световният номер 1 в тениса е един от водачите в групата на финалния турнир на АТР в Лондон

Reuters

Най-добрите спортисти в света, най-обичаните, тези с най-много последователи и почитатели трябва да показват уважение един към друг. И понякога го правят, като се... имитират.

Футболистът на "Ювентус" Кристиано Роналдо и световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, винаги са били добре настроени един към друг. Сърбинът показа, че е фен на португалеца, като повтори начина, по който той празнува след гол.

Ноле се готви за участие на финалите на АТР в Лондон. Като лидер в световната ранглиста, той e водач на една от групите. Сърбинът ще мери сили с Данийл Медведев, Александър Зверев и Диего Шварцман. В другата група са Рафаел Надал, Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов. Само двама от група продължават към полуфиналите в турнира.

Финалният турнир на АТР се провежда от 1970 г. насам, а от 2009 г. той неизменно е в Лондон. През 2017 г. Григор Димитров стана шампион. 

Всяка победа на финалите на АТР носи точки за световната ранглиста (по 200 в групите, 400 на полуфинал и 500 на финал) и парични премии (153 000 долара за победа в групата, 402 000 долара на полуфинал и 550 000 долара на финал).

Мачовете от финалния турнир тази година стартират на 15 ноември, а шампионът трябва да стане ясен на 22 ноември.