на живо

Роналдо не посмя да пипне трофея на Купата на конфедерациите (ВИДЕО)

ФИФА осигури изненадваща среща на португалеца с мечтаната награда

fifa.com

Кристиано Ронадло отказа да пипне трофея, който ще бъде връчен на победителя в турнира за Купата на конфедерациите, който ще се проведе в Русия през юни 2017 г. Световната футболна централа (ФИФА) осигури приятна изненада за португалеца, като му предостави възможността да види отблизо купата.

"Не! Няма да го пипам! Никога не докосвам трофей предварително! Носи лош късмет!", дръпна се първоначално звездата на "Реал" Мадрид.

Той обаче увери, че не е безразличен към бляскавата награда.

"Искам да я спечеля! Това ще е една сбъдната мечта! Но има още много работа да свършим до тогава. Мечтаем и ще видим какво трябва да направим, за да спечелим турнира. Представянето ни обаче зависи от много фактори. Надявам се Португалия да вдигне още веднъж важен трофей в своята история. Ще бъде красиво", допълни той.

"Мореплавателите" спечелиха европейското първенство през 2016 г., като на финала се наложиха над домакина Франция с 1:0. Това беше първи трофей от толкова престижно състезание за капитана Роналдо и компания.

Купата на конфедерациите ще се проведе от 17 юни до 2 юли 2017 г. в Русия. В нея, освен Португалия, участие ще вземат домакините, световният шампион Германия, Австралия (шампион на Азия), победителят в Копа Америка - Чили, първенецът на Северна Америка - Мексико, шампионът на Океания - Нова Зеландия, и победителят в Купата на африканските нации - Камерун.