на живо

Роналдо: Не се страхувайте от коронавируса, но не го подценявайте

Португалският футболист препоръчва слънчеви бани и здрав сън при положителен тест

Instagram

Кристиано Роналдо трябва да си седи вкъщи, тъй като преди дни даде положителен тест за коронавирус. Но това не означава, че футболистът на "Ювентус" просто ще бездейства. Напротив! Той е изключително активен в социалните мрежи и радва своите почитатели, които нямат търпение да го видят отново на терена.

Роналдо разбра, че е заразен по време на лагер с националния отбор на Португалия. От тогава минаха няколко дни, а той е готов със свое обобщение за вируса, който промени целия свят: "Не се страхувайте от коронавируса, изправете се срещу реалността, но не подценявайте това, което се случва".

Футболистът разкри в чат на живо със своите последователи в "Инстаграм", че едно от любимите му занимания, докато е изолиран в дома си, е да се припича на слънце. 

Снимка: Instagram

"Слънцето помага много. Хората може да не го осъзнават, но то е много полезно. Пека се, когато имам възможност. В Торино ми е по-трудно, но се опитвам по 20-30 минути да стоя на слънце. Много обичам да се пека на терасата. Много е важно това", разкрива той.

Роналдо не пести и други съвети. Предвид страхотната форма, в която се намира 35-годишният португалец, те действат!

"Приемайте витамин C и D в големи количества, Селен, Омега 3, яжте добре, спортувайте. На много хора не им харесва, но движението е важно. Спете добре. Добрият нощен сън е най-доброто лекарство. Изгасете всичко, всички светлини. За щастие аз спя добре всяка нощ, винаги по 8-9 часа. Инвестирайте в това нещо. Важно е!", съветва Роналдо.

Снимка: Instagram

"Хранете се добре - с много зеленчуци, зеленина. Не прекалявайте със сладкото. Така ще имате добър имунитет", добавя Роналдо.

Той заяви, че е отделен не само от външния свят, а и от семейството си. Самият футболист живее на единия етаж в къщата, докато половинката му Джорджина и четирите му деца - на друг.

"Трудно е да не ги виждам, но такива са правилата", каза той.