на живо

Роналдо отново иска да е приятел с "Реал" Мадрид

Означава ли това, че иска да се върне на "Сантяго Бернабеу"?

Getty Images

Звездата на футболния "Ювентус" Кристиано Роналдо се опитва да възстанови контактите си с бившите си съотборници от "Реал" Мадрид. Това наблюдение споделя испанското издание "Марка".

Португалецът напусна испанската столица през лятото на 2018 г. и се присъедини към гранда от Торино. Тогава той и семейството му престанаха да бъдат последователи на "Кралския клуб" в социалните мрежи. 

Снимка: Reuters

Според Марка, португалецът е продължил да поддържа контакт само с един човек от "Реал" - бразилеца Марсело. Той дори пропусна церемонията по връчване на "Златната топка" през 2018 г., когато спечели Лука Модрич. 

На 1 март 2020 г. Роналдо се завърна в Мадрид, за да изгледа на живо "Ел Класико" - мача между "Реал" и "Барселона".

Наскоро пък той позира заедно с капитана на "белите" Серхио Рамос. Както и с Модрич.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sergio Ramos (@sergioramos)

Означава ли това, че португалецът иска да се завърне в "Реал"? 

Според "Марка" така вероятност на този етап няма. На "Бернабеу" не правят планове да си връщат Роналдо, който в периода 2009-2018 г. вкара 450 гола в 438 мача и помогна на тима да спечели 4 титли в Шампионската лига, 2 в Примера дивисион и 2 Купи на краля.

След преминаването си в "Ювентус" срещу трансферната сума от близо 100 млн. евро, португалецът успя 2 пъти да стане шампион на Италия и Футболист на годината на страната за 2019 г.

По-рано през годината се появиха информации, че Роналдо вече не иска да играе в Италия и търси ново предизвикателство. Причината е и във финансовите загуби на "Юве". Заради прекъсването на първенството и мачовете без публика заради пандемията от коронавирус, клубът намали заплатите на играчите. Заговори се за негово преминаване в "Пари Сен Жермен" и дори в "Барселона".

Снимка: Twitter