на живо

Роналдо поведе "Юве" към лесна победа срещу "Рома" и топ 3

"Бианконерите" спечелиха с 2:0

Reuters

"Ювентус" победи "Рома" с 2:0 в дербито на 21-ия кръг на Серия "А". Кристиано Роналдо, който преди ден навърши 36 години, поведе шампионите към победата в 13-ата минута, а автогол на Ибанес окончателно попари надеждите на "джалоросите" за успех.

С победата "Ювентус" задмина "Рома" в класирането и се настани на третата позиция с 42 точки. Римските "вълци" са четвърти с 40.

В 13-ата минута Алваро Мората подаде на намиращия се на дъгата на наказателното поле Роналдо, който с хубав изстрел по земя прати топката в долния ляв ъгъл на Пау Лопес. Така от пристигането си в Торино през сезон 2018/19, Роналдо е бил директно замесен в 84 гола в първенството, като със своите 68 попадения и 16 асистенции е номер 1 по този показател.

В 70-ата минута Кулушевски подаде на Роналдо, но преди топката да успее да стигне до португалеца, Ибанес я насочи в собствената си врата за 2:0.

Снимка: Reuters

"Ювентус" записа шеста чиста мрежа в Серия "А" от началото на кампанията. Следващият мач на Старата госпожа е във вторник (9 февруари). В реванш от полуфиналите за Купата на Италия "бианконерите" приемат у дома "Интер", а срещата от 21:45 ч. ще бъде излъчена на живо по RING. Първият двубой на "Джузепе Меаца" завърши с успех от 2:1 за "Юве".