на живо

Роналдо предизвиква – смееш ли да приемеш?

Футболната суперзвезда вдигна високо летвата в ново спортно предизвикателство

В дните на социална изолация много звезди от спортния свят се включват в призивите да си останем вкъщи. В опит да задържат интереса на последователите си те измислят какви ли не щури предизвикателства – от „крачета” с тоалетна хартия, до голф… пак с тоалетна хартия.

Сега обаче в предизвикателствата се включи и не кой да е, а един от най-успешните футболисти в света – Кристиано Роналдо. Португалецът е прочут със стриктните хранителен и тренировъчен режими, които спазва. И неслучайно предизвиква милионите си фенове в социалните мрежи да бъдат активни по време на периода на карантина, наложен заради пандемията от коронавирус.

Предизвикателството на Роналдо се казва „Купата на дневната” и е съвсем простичко. Лягате на постелка в дневната ви и правите колкото се може повече коремни преси с вдигнати крака за 45 сек. Не толкова простичък да се надмине обаче беше резултатът, който нападателят на „Ювентус” постигна. За 45 секунди Роналдо направи впечатляващите 142 повторения от т.нар. „core crushes”, като дори успя да запази и усмивката си.

„А сега вие ми покажете на какво сте способни”, предизвика последователите си 5-кратният носител на приза „Златна топка”.

Идеята на Роналдо бързо привлече вниманието на стотици хиляди в социалните мрежи, а в състезанието веднага се включиха и други звезди на футбола. Бруно Фернандеш от „Манчестър Юнайтед” успя да направи 117 коремни преси, а съотборникът му Диого Далот – 105.

Съотборникът на Кристиано в „Юве”  - Блез Матюиди, който все още е под карантина след положителна проба за COVID-19, успя да задмине португалеца, правейки с две повече - 144.

 bTV призовава:останете си вкъщи!