на живо

Роналдо пропусна "Златната топка", за да стане най-добър в Серия "А"

"Надявам се и догодина да спечеля", закани се асът на "Ювентус"

juventus.com

Вместо да пътува за Париж, за да установи, че е трети в класацията за "Златната топка" и да аплодира носителя ѝ Лионел Меси, Кристиано Роналдо предпочете да остане у дома, в Италия, и да прибере вкъщи наградата за най-добър футболист на Серия "А".

Португалецът беше гост на церемонията за връчване на призовете на Асоциацията на италианските футболисти в Милано. Играчът на "Ювентус" беше отличен като най-добър в първенството и очаквано за най-добър нападател през годината. Втория приз той подели с Дуван Сапата от "Аталанта".

"Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля", каза Роналдо.

Снимка: juventus.com

През 2019 г. португалецът вкара 20 гола и помогна на "Ювентус" да спечели осма поредна титла в Италия.

В идеалните 11 за годината влизат още Самир Ханданович ("Интер"), Александър Коларов ("Рома"), Джорджо Киелини ("Ювентус"), Калиду Кулибали ("Наполи"), Жоао Кансело ("Ювентус"), Миралем Пянич ("Ювентус"), Николо Барела ("Каляри"/"Интер"), Фабио Куалярела ("Сампдория") и Дуван Запата ("Аталанта"). 

За отбор на годината беше избран тимът на "Аталанта", който завърши на трето място в класирането пред изминалия сезон. Очаквано треньорът на "Бергамаските" Джан Пиеро Гасперини беше отличен в своята област.