на живо

Роналдо с трик "а ла Рамзи" в националния на Португалия

Диого Жота можеше да отбележи първо попадение, но капитанът поиска друго

Reuters

Кристиано Роналдо вкара гола, за който може би ще понесе най-много критики в кариерата си. При победата с 2:0 над Люксембург португалецът се разписа за 99-ти път с националната фланелка. Само че попадението беше изработено от неговия съотборник Диого Жота.

В 86-ата минута топката беше на милиметър от голлинията на Люксембург. Въпреки че нямаше и съмнение, че предстои гол, Роналдо се приближи и вкара топката във вратата за 2:0. По този начин той осуети първото попадение с националната фланелка на своя съотборник.

Снимка: Reuters

Само преди 2 седмици при идентична ситуация звездата на "Ювентус" остана недоволен в мача срещу "Локомотив" Москва в Шампионската лига. Тогава Аарън Рамзи вкара от голлинията в момент, в който Роналдо се виждаше голмайстор . Португалецът погледна с неодобрение уелския си съотборник, докато той празнуваше своето попадение.

В крайна сметка, дори разочарованият Жота можеше да се отдаде на празненства след мача, тъй като победата класира актуалните европейски шампиони на европейското първенство през 2020 г.