на живо

Роналдо се качи еднолично на европейския голмайсторски връх (ВИДЕО)

Португалецът стана най-резултатният футболист в топ 5 първенствата на Стария континент

Getty Images

Кристиано Роналдо отбеляза два гола за победата на "Реал" Мадрид над "Селта" и не само приближи своя тим до 33-а титла от първенството на Испания, но и за пореден път записа името си в историята. 

Португалецът вече има 368 попадения за своите тимове в домашните надпревари. С двата си последни гола той изпревари английската легенда Джими Грийвс, който се подвизаваше в "Челси", "Милан", "Тотнъм" и "Уест Хем" от 1957 до 1979 г.

В класацията влизат футболисти, играли в топ 5 първенствата в Европа - Англия, Италия, Испания, Германия и Франция.

На трето място в тази класация е германецът Герд Мюлер, който има 365 гола.

Чак четвърти пък се нарежда най-големият конкурент на Ронадло - Лионел Меси. Аржентинецът, който е обличал единствено фланелката на "Барселона" има 346 попадения.

Роналдо бележи първия гол за тази класация през 2003 г. с фланелката на "Манчестър Юнайтед". На 1 ноември португалецът се разписва от пряк свободен удар в 80-та минута срещу "Портсмут".

Европейският шампион с Португалия има възможност да увеличи преднината си на върха, ако се разпише и в последната среща на "Реал" от първенството. На 21 май "белите" гостуват на "Малага". 

След това усилията на Роналдо и компания ще се насочат към финала на Шампионската лига. Мачът срещу "Ювентус" е на 3 юни в Кардиф и ще бъде предавана пряко по bTV Action.