на живо

Роналдо прие с усмивка присъдата за укриване на данъци (ВИДЕО)

Португалецът се споразумя със съда и ще плати 18,8 млн. евро

Роналдо прие с усмивка присъдата за укриване на данъци (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо бе глобен с 18,8 млн. евро и получи двугодишна присъда, след като се призна за виновен в укриването на данъци в Испания, обявиха от съда в Мадрид. Нападателят на "Ювентус" вече беше сключил сделка с испанските прокурори и данъчни власти, но днес трябваше да се яви в съда, за да подпише споразумението.

Според испанските закони, присъдите до две години не се излежават в затвора, освен ако Роналдо не извърши друго престъпление.

Снимка: Reuters

Той се появи в съда под ръка с приятелката си Джорджина Родригес и предизвика сериозен медиен интерес.  Португалецът искаше да се свърже с мадридския съд чрез видео или да влезе в сградата през заден вход, но съдиите отказаха молбата му.

Роналдо бе обвинен в неплатени данъци на обща стойност 12.9 млн. паунда между 2011 и 2014, докато защитава цветовете на "Реал" Мадрид.

Твърди се, че 33-годишният голмайстор не е декларирал приходи на стойност 25 млн. паунда от авторски права. Прокурорът също така е обвинил португалеца в това, че е декларирал прихода си от жилищен имот, което допълнително е свалило данъка.