на живо

Роналдо смълча критиците с хеттрик за 32 минути

Португалецът донесе успеха за "Ювентус" срещу "Каляри"

Getty Images

Само 5 дни след отпадането от Шампионската лига, където "Ювентус" се сгромоляса срещу "Порто", Кристиано Роналдо смълча критиците си с хеттрик за 32 минути. Португалската суперзвезда на "бианконерите" изведе отбора до успех с 3:1 над домакина "Каляри" в двубой от 27-ия кръг на Серия "А".

Петкратният носител на "Златната топка" бе точен в 10', 25' (дузпа) и 32', а почетното попадение за сардинци в 61' отбеляза синът на Диего Симеоне - Джовани.

Снимка: Getty Images

Роналдо обаче има късмет, че не получи директен червен картон след първия си гол, когато влезе остро в борбата за топката с противниковия вратар Алесио Краньо.

С трите попадения Кристиано вече има 23 в Серия "А" от началото на сезона и води при голмайсторите, следван от Ромелу Лукаку ("Интер") с 19 и Луис Муриел ("Аталанта") с 16.

"Ювентус" заема третото място в класирането с актив от 55 точки - една зад "Милан" и на 10 от лидера "Интер", който обаче е с мач повече от конкурентите си за Скудетото. "Каляри" остава точно над зоната на изпадащите с 22 точки, но и два изиграни двубоя повече от 18-ия "Торино".

В следващия кръг "Ювентус" приема друг тим, борещ се за оцеляване - "Беневенто", а "Каляри" гостува на "Специя", в чиито редици е националът Андрей Гълъбинов.

Снимка: Getty Images