на живо

Роналдо срещу Бейл- кой ще отиде в Париж

Кой какво е постигнал с националната фланелка

Тази вечер ще бъде изигран първият 1/2 финал на Евро 2016. Той е между националните отбори на Португалия и Уелс. Всички тръпнат в очакване да видят голямата битка между Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Звездите на Реал Мадрид не се изправят за първи път един срещу друг, но определено това е най-важния сблъсък между тях до сега. 

Португалия влиза в срещата като фаворит, въпреки че до момента няма победа в редовното време на турнира. Роналдо, който направи страхотен сезон с Реал и вкара 51 гола за 48 мача, може да разчита на сериозна подкрепа от страна на Луиш Нани, който прави много добър шампионат. 

Съвсем различно се разви ситуацията с Гарет Бейл. Крилото на Реал вкара "едва" 19 пъти за 30-те си срещи през сезона с Реал и тази вечер няма да може да разчита на подкрепа от страна на Аарън Рамзи, с който заедно дърпат "драконите" напред. Рамзи е с наказание за натрупани жълти картони.

Бейл печели съпоставката между двамата, що се отнася до головете на европейското до момента, като има 3 попадения срещу 2 на Кристиано. Португалецът компенсира в тази насока с 2 асистенции, които е направил по време на турнира. 

В цялата си кариера с националната фланелка Роналдо има 131 срещи, в които е отбелязал 60 гола. Роналдо се разписва веднъж на всеки 225 минути. Ако се уповаваме на статистиката е много вероятно Кристиано да отбележи днес, за да се доближи до нормалните за него стойности по този показател. 

Бейл е обличал червения екип на "драконите" в 60 случая, като има 22 гола на сметката си. Това прави средно по 1 гол на всеки 170 минути, което разделено на мачовете му в турнира и головете, които е отбелязал означава, че статистически погледнато не би трябвало да вкара на Руи Патрисио, за да бъде затвърдена тенденцията. 

 

Най-важната среща, в която Роналдо и Бейл са били съперници е финалът на купата на лигата на Англия през 2009 година, където Манчестър Юнайтед на Роналдо, надделява над Тотнъм на Гарет Бейл с дузпи.