на живо

Роналдо срещу Меси в сряда? Все още има надежда!

Португалецът ще се тества още няколко пъти преди срещата на "Ювентус" с "Барселона"

Getty Images/Guliver Photos

Футболните фенове има за какво да са бесни на коронавируса. Той прекъсна първенства, отне им удоволствието от гледането на мачове на живо, а сега е на път да провали дългоочаквания сблъсък между Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Португалецът не е играл срещу големия си противник от "Барселона", откакто напусна "Реал" Мадрид в посока "Ювентус" през 2018 г. Жребият за груповата фаза на Шампионската лига обаче отново сблъска двамата претенденти за титлата "Най-велик футболист на нашето време". Италианският и испанският тим ще се изправят един срещу друг в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир в сряда (28 октомври). Има голяма вероятност Роналдо да пропусне сблъсъка, тъй като даде две положителни проби за коронавирус - преди седмица, докато беше на лагер с националния отбор на Португалия, и преди дни при втората проверка.

Това не отказва звездата на "Юве" от плановете да играе срещу "Барселона". До мача през следващата седмица той ще бъде тестван още 2 пъти. Ако някоя от пробите му е отрицателна, тогава Роналдо без проблем ще може да се включи в срещата и да се изправи отново срещу Меси. 

Последната възможност за португалеца ще бъде задължителното тестване 24 часа преди началото на мача в Торино (гостите са задължени да се тестват 48 часа преди това). "Гадзета дело спорт" припомня, че в срещата може да участват заразени с COVID-19, дали отрицателен тест и без симптоми на заразата поне седмица преди това.

Снимка: Instagram

От началото на своята битка с коронавируса Роналдо не е проявявал симптоми. Той пътува от Португалия до Италия с медицински самолет, като нямаше контакт с пилота, а след това се изолира на отделен етаж от приятелката си Джорджина и четирите си деца. В социалните мрежи португалецът показа, че продължава да тренира, за да не наруши страхотната форма, в която се намира.

Срещата "Ювентус" - "Барселона" може да гледате пряко по bTV Action в сряда (28 октомври) от 22:00 ч.