на живо

Роналдо: Винаги съм изпъквал (ВИДЕО)

Португалецът разкри, че си пада по документалните филми

Португалия не е сред фаворитите за спечелването на световното първенство в Русия, заяви звездата на тима Кристиано Роналдо. Като такива той отличи тимовете на Испания, Германия, Бразилия и Аржентина, за който играе големият му противник - Лионел Меси.

В обширно интервю Роналдо разкри, че винаги е изпъквал, дори в началото на кариерата си. Освен това той заяви, че не е спирал да вярва в спечелването на пет "Златни топки". 

"Още от самото началото на кариерата ми знаех, че съм по-различен. Бях специално дете. Бях по-добър от моите връстници, защото правех неща, които те не можеха. Трудно е обаче да се каже кога ще спечелиш "Златна топка". Отидох в "Спортинг", после в "Манчестър Юнайтед". Там вече усещах, че играя с най-добрите в Европа. Дори тогава изпъквах. Тогава почнах да вярвам, че ще спечеля "Златната топка". На 16,17, 18-годишна възраст започнах да вярвам, че е възможно", каза португалската звезда.

"По-лошо е, ако сам се поставиш под напрежение. Трябва да оставиш всичко да се случва по естествен начин. Всичко в живота ми досега се е развивало именно по подобен начин. Ако си твърде обсебен от нещо няма как да постигнеш целите си. Говоря както за професионалния, така и за личния живот. Като малък винаги съм мечтал да стана професионален играч и да бъда част от националния отбор на Португалия. Тогава имаше играчи в националния, които много изпъкваха. Такива бяха Руи Коща, Фернандо Коуто и Луиш Фиго. Те бяха моите примери. Исках да играя редом с тях. Това се случи в националния отбор, точно както си го представях."

Снимка: Instagram

"Когато съм вкъщи, в моят дом, аз контролирам живота си. Гледам каквото ми се гледа, правя, каквото ми се прави. Възпитавам децата по моя си начин. Когато съм у нас не гледам футбол. Много рядко се случва. Само ако играе някой приятел или е голям мач, дерби. Гледам други неща, например, филми, сериали. Харесвам документалните филми, защото се научава много от тях."

"Обичам да пътувам. Например, през уикендите отивам до Париж, Лондон, Португалия. По принцип ми е трудно да се скрия от хората. Все пак си има начини да намериш уединение. Понякога се налага да направиш някои трикове, за да не те разпознаят."

"Португалия не е фаворит за спечелването на световното първенство. Трябва да сме честни и да приемем това, че теоритично има отбори с по-големи имена. Такива са Бразилия, Испания, Германия и Аржентина. Ние не сме фаворити, но всичко е възможно във футбола. Ще опитаме да прескочим груповата фаза. Имаме много тежък мач срещу Испания, един от кандидатите за титлата. Трябва да действаме стъпка по стъпка. Първата е да преодолеем групата. Честно казано не мисля, че има за какво повече да мечтая в личен и професионален план. Постигнах всичко, за което мечтаех във футбола. Всеки има мечти и цели, но съм постигнал толкова хубави неща, че не са ми останали мечти. Ако ме питате дали искам да спечеля още неща, например световното първенство, разбира се, но ако трябваше сега да прекратя кариерата си, щях да съм много горд."

Снимка: Getty Images

"Не съм си представял, че кариерата ми би била толкова хубава. Трудно е да определя най-красивите ми голове или пък най-важните. Единият от хубавите е за "Манчестър Юнайтед" срещу "Порто" в Португалия. Другият е срещу "Портсмут" от пряк свободен удар. Третият може би е срещу "Галатасарай" в Шампионската лига. Имам толкова много красиви голове, че ми е трудно да си спомня всички. Със сигурност тези в Шампионската лига са най-специалните."

"Имало е случаи, в които като се погледна в огледалото и си казвам "Аз съм много готин тип". Всеки трябва да харесва себе си. Ако ти не се харесваш няма как да имаш самочувствие. Трябва да се цениш. Не мога да кажа, че съм очарователен принц, но трябва да оценяваш всичко, което притежаваш", завърши Роналдо.