на живо

Роналдо заработва повече от "Инстаграм", отколкото от футбол

Португалецът печели повече от всеки друг в социалната мрежа

Reuters

Футболът е до време. Добрите инвестиции - до живот. И Кристиано Роналдо е наясно с това!

Трябва да признаем, че, въпреки че е в отлична форма, футболистът на "Ювентус" вече е на 35 години и краят на кариерата му на терена е близо. Но това едва ли ще се отрази на доходите му. Все пак Роналдо не разчита на заплатата си от гранда от Торино. Той печели повече от публикации в социалната мрежа "Инстаграм".

Според сайта Buzzbingo.com, който прави класация на потребителите в сайта, португалецът е заработил 47,8 млн. долара за 2019 г. от публикации в "Инстаграм". Роналдо има над 223 млн. последователи, което го прави лидер в тази класация (На второ място е певицата Ариана Гранде със 189 млн. последователи).

 
 
 
View this post on Instagram

The best way to start the day

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

За изминалата година футболистът има 49 публикации с рекламна цел, което означава, че всяка снимка вкарва в сметката му по 975 000 долара.

За справка, заплатата на Роналдо в "Ювентус" е 34 млн. долара на година. 

Това означава, че само от "Инстаграм" футболистът печели 14,8 млн. повече, отколкото от работата му на терена.

Социалната мрежа за споделяне на снимки се оказва "сладък" бизнес за спортистите. В класацията за най-добре платени профили на второ място е Лионел Меси от "Барселона" с 23,3 млн. долара на година. Дейвид Бекъм е четвърти - 10,7 млн. долара, Неймар е шести - 7,2 млн. долара, а Златан Ибрахимович е седми - 4 млн. долара. В топ 10 има още един бивш спортист - Роналдиньо, който доскоро лежеше в затвор в Парагвай след опит да влезе в страната с фалшиви документи. Той изкарва по 2,6 млн. долара.

Всъщност за Роналдо тези 47,8 млн. долара са само "капка в морето". Състоянието на футболиста се оценява на колосалните 466 млн. долара, като това включва футболния му договор, бизнес инвестициите и приходите от рекламни кампании, в които участва. 

 
 
 
View this post on Instagram

Our best it's guaranteed #finoallafine #forzajuve

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on