на живо

Роналдо затвърди статуса си на властелин на "Инстаграм" с 400 милиона последователи

Той продължава да бъде най-харесваният спортист в социалната мрежа

Reuters

400 милиона! Много или малко са това? 

Достатъчно, за да държат футболиста на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо в позицията на властелин в социалната мрежа "Инстаграм". Португалецът се похвали, че е достигнал нова кота в развитието на профила си и вече има над 400 милиона последователи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

С други думи, феновете на Роналдо могат да основат третата най-голяма страна в света след Китай (1,45 млрд.) и Индия (1,41 млрд.). 

Кристиано отдавна е оглавил класацията за най-много последователи. По-точно от септември 2021 г., когато изпревари моделът и част от клана Кардашиан - Кайли Дженър. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Тя в момента е на второ място с 312 млн. последователи. След нея и Роналдо се нареждат Лионел Меси (308 млн. последователи), Дуейн Джоунсън - Скалата (298,9 млн. последователи) и певицата Селена Гомес (298,2 млн. последователи). 

Роналдо остава номер 1 в спорта. След него и Меси се нареждат Неймар от ПСЖ (170 млн. последователи), баскетболистът Леброн Джеймс (112 млн. последователи) и бившият футболист и настоящ собственик на "Интер" Маями Дейвид Бекъм (71 млн. последователи). 

Португалецът доста усърдно разработва профила си и това си личи по темповете, с които трупа нови фенове. Той публикува за първи път на 31 октомври 2012 г. Цели 5 години му бяха нужни, за да привлече 100 млн. последователи - през май 2017 г. 

Удвояването им се случи през януари 2020 г. А през юни 2021 г. благодари за своите 300 милиона последователи!