на живо

Рони Розентал: Аз заведох Бербатов в Англия (ВИДЕО)

Легендата на "Ливърпул" и "Тотнъм" говори специално пред bTV

Рони Розентал: Аз заведох Бербатов в Англия (ВИДЕО)

Димитър Бербатов със сигурност е една от емблематичните фигури в родния футбол в последните 20 години. Българинът направи забележителна кариера на Острова, където игра за "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм". 

Как обаче успя да стигне до най-високото ниво на световния футбол? 

Оказва се, че "виновен" за това е един от най-известните израелски играчи - Рони Розентал. 

Пред bTV легендата на "Ливърпул" и "Тотнъм" заяви, че и след края на кариерата си продължава да е близо до футбола, да се занимава с "издирването" на млади таланти.

"През годините успях да открия много млади и прогресиращи футболисти, а в последствие им помогнах да бъдат трансферирани в едни от най-добрите футболни първенства в света. Някои от моите играчи са Самуел Ето'о, Венсан Компани, Жилберто Силва и дори вашият Димитър Бербатов, който лично аз доведох в Англия", заяви Розентал, който е шампион на Англия с "Ливърпул" през сезон 1989/1990. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той работи е с български клубове, като е съдействал за трансфера на Найджъл Робърта в "Левски".

"Например във вашия "Левски" аз доведох и Найджъл Роберта, който успя да се справи отлично и сега бе трансфериран в Америка. Аз помогнах и за трансфера на Фредерик Кануте в "Севиля" както и много други, но ако трябва да ви разказвам за моята професия може би ще ми отнеме повече от едно денонощие. Най-важното за мен е да намеря най-добрите млади играчи, за без пари, защото моментът в които играчът започне да се представя добре, става много по-скъп за да бъде трансфериран", заяви още той.

Снимка: Getty Images

Още от интервюто на Розентал може да гледате утре (14 април) в обедната спортна емисия новини на bTV, както и в студиото преди четвъртфиналите в Шампионската лига пряко по bTV Action и RING от 21:30 ч.