на живо

"Ростов" разреши "късметлийските" килими

Руският клуб няма против нетрадиционната подкрепа по време на мач

Twitter

Нашумелият "късметлийски" килим, който фенове на "Ростов" развяха на мач, ще се появява все по-често на трибуните по време на срещите на руския отбор.

Килимът бързо се превърна в хит в социалните мрежи, но имаше и мнения, че е в нарушение на правила за безопасност.

Отборът обаче няма против нетрадиционата подкрепа. Нещо повече - "Ростов" реши да улови момента и веднага пусна в продажба фланелка с дизайна на килима. Тя беше представена като четвърти екип на отбора.

"Нямаме никакъв проблем с това. Килимът не е опасен. За нас е все едно дали феновете ще носят знаме или килим. Същото е и могат да си го носят, ако им харесва", коментира директорът по сигурността и работата с феновете в клуба Александър Мейтин.

Истерията по новия късметлийски артикул започна, когато група запалянковци се появиха на мача с "Енисей" Краснодар (4:0) не с шалче или знаме, а с килим. 

Маркетинговият отдел на "Ростов" не си губи времето и публикува в Туитър снимка на феновете с килима от трибуните с ясно послание: "500 лайка и слагаме такъв в нашата база". Целта беше преизпълнена и харесванията вече са повече от 2300.

"Ростов" удържа на думата си и на свой ред показа снимка с килима, постлан на пода в един от офисите в базата. Той беше представен като подарък от запалянковците.