на живо

Рожденикът Леброн развали дебюта на първата жена-треньор в НБА (ВИДЕО)

"Лейкърс" победиха "Спърс" на Беки Хамън със 121:107

Беки Хамън влезе в историята на най-силния баскетболен шампионат - НБА, превръщайки се в първата жена-треньор, след като трябваше да замести отстранения от скамейката Грег Попович.

Дебютът ѝ начело на "Сан Антонио Спърс" обаче бе развален от шампиона "Лос Анджелис Лейкърс" и суперзвездата Леброн Джеймс.

Навръх 36-ия си рожден ден лидерът на "езерняците" направи 26 точки, 8 асистенции и 5 борби при успеха със 121:107.

За Джеймс това е хилядният пореден мач, в който завършва с двуцифрен актив. Така той оставя далеч зад себе си легендите Майкъл Джордан (866 мача), Карим Абдул-Джабар (787) и Карл Малоун (575).

Иначе Хамън, която е помощник-треньор, пое управлението на "Спърс" около 4 минути преди края на втората четвърт, когато титулярният Грег Попович навлезе на терена, за да протестира заради, според него, неотсъден фаул срещу ДеМар ДеРоузън... и бе отстранен от съдията Тони Браун.

Беки има опит в женската НБА, носила е екипите на "Либърти" и "Сан Антонио".

В крайна сметка той не ѝ помогна срещу шампиона и "Спърс" записаха втора загуба от началото на сезона. Победата за Джеймс и компания пък е трета поредна, като във всеки един от двубоите "езерняците" се наложиха с двуцифрена разлика.