на живо

Румяна Нейкова и първоаприлската шега с олимпийската мечта (ВИДЕО)

Шампионката от Пекин 2008 разказа любопитна история

Годината е 2008. Остават броени месеци до началото на Игрите в Пекин. А бъдещата по онова време олимпийска шампионка по гребане Румяна Нейкова разбира, че участието на България в най-големия спортен форум... се отменя.

"Един журналист от столично радио ми се обади да ми каже новината, че Българският олимпийски комитет (БОК) е взел решение да не участваме на Игрите в Пекин. Само да ви кажа, че тази новина така ме потресе и в първия момент нищо не можех да кажа, замълчах, изтръпнаха ми краката и след това започнах да задавам въпроси на журналиста, при което той каза, че това е първоаприлска шега.", спомня си Нейкова.

Снимка: Getty Images

Сега обаче отлагането е реалност, а родните спортисти получават съвет от сърце от възможно най-подходящия човек - последната олимпийска шампионка на България, златната медалистка Румяна Нейкова.

"Важното е, че пред вас наистина стои, че ще участвате, ще се готвите и ще имате шанса да участвате, независимо кога ще се проведе тази Олимпиада. Нашите спортисти да не губят вяра, да бъдат още по-мотивирани, още повече да имат желание за изява, да тренират и да мислят само за едно - да покажат своите най-добри резултати, тогато когато определят новата дата.", каза шампионката.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: