на живо

Русия няма да участва на европейското по художествена гимнастика

Условията на организаторите не са приемливи за руските грации

Русия няма да участва на европейското първенство по художествена гимнастика, което е планирано за периода 26 - 29 ноември в Киев (Украйна).

Европейската гимнастика публикува списък на 39 държави, заявили участие, а Русия не е сред тях, тъй като не приема условията на организаторите, свързани с мерките срещу разпространението на COVID-19.

"Условията, предложени от организаторите, са неприемливи за руските спортисти. Трябва да бъдем там две седмици изолирани, което е невъзможно. Затова не подадохме заявка за участие на европейското първенство", каза за ТАСС президентът на руската федерация и старши треньор на националния отбор Ирина Винер.

"Също така искам да отбележа, че въпросът за провеждането на този турнир се решава едва в края на септември. Да, подадени са заявки, но по-късно ще бъде взето официално решение. И ако няма решение дали ще има европейско първенство, тогава как можем да участваме в него?, добави Винер.

По-рано днес бе обявено, че европейското първенство в Киев ще се проведе по план, но но него няма да се раздават квоти за олимпийските игри в Токио догодина.