на живо

Русия посрещна своя герой Хабиб Нурмагомедов (ВИДЕО и СНИМКИ)

15 хиляди души напълниха "Анжи Арена" в Дагестан

Хабиб Нурмагомедов бе посрещнат като герой в родната си Русия след впечатляващата победа над Конър Макгрегър в ММА сблъсъка на годината.

30-годишният дагестанец се прибра у дома в понеделник вечер, а хиляди фенове нямаха търпение да се докоснат до шампиона на UFC.

След като победи Макгрегър, Хабиб прескочи въжетата и нападна щаба на ирландеца. По-късно той се извини за действията си в Инстаграм. Агресивното му поведение обаче никак не впечатли 15-те хиляди екзалтирани фенове, които напълниха "Анжи Арена" - дома на футболния "Анжи" Махачкала в Дагестан, за да се снимат със своя любимец и да видят отблизо шампионския пояс. 

Снимка: Reuters

При появата на боеца част от феновете започнаха да прескачат огражденията. В един момент около 100 човека стъпиха на терена, а Хабиб само заяви с усмивка: "Вие сте много, а аз съм сам".

"Всеки ден се молех на Всевишния да съм здрав и да нямам контузии, за да се състои мачът. Исках да затворя устата на този идиот и да му покажа каква е разликата между нашия народ и неговия. Ние имаме велика история и нищо не може да ни спре. В последните години ни се струпаха много изпитания, но се надявам, че съм ви донесъл поне малко радост и съм оправдал очакванията ви. Най-важното е да сме заедно и да останем сплотени", заяви шампионът.

Все още не е ясно дали Нурмагомедов ще си получи парите от победата. Той спечели 2 млн. долара от наградния фонд, но тече разследване заради двете мелета в публиката и октагона. Според президента на UFC Дейна Уайт, Хабиб трябва да получи поне една част от заслужената си печалба.

Хабиб Нурмагомедов има 11 победи от 11 мача в UFC и общо 27 от 27 двубоя в смесените бойни спортове. Това е и най-дългата действаща победна серия в ММА.