на живо

Русия разпиля Египет и гледа към директните елиминации (ГАЛЕРИЯ)

3:1 за Сборная, Салах се завърна с гол за "фараоните"

Домакинът Русия победи с 3:1 Египет във втория си мач от Мондиал 2018. С успеха в Санкт Петербург и разгрома с 5:0 над Саудитска Арабия на откриването Сборная е на върха в група "А" с актив от 6 точки и голова разлика 8:1.

Така тимът на Станислав Черчесов почти си осигури място в следващата фаза на световното първенство.

Снимка: Getty Images

Тази вечер руснаците доминираха срещу Египет, но двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Домакините поведоха в началото на втората част (47'), когато Головин стреля, а капитанът на африканците Ахмет Фатхи си отбеляза нелеп автогол, опитвайки да изпревари Артьом Дзюба в битката за топката.

12 минути по-късно Марио Фернандес намери непокрития Денис Черишев и последният вкара третото си попадение в турнира - 2:0.

Снимка: Getty Images

В 62-ата минута Артьом Дзюба направи за смях отбраната на "фараоните" и с лекота преодоля Елшенауи за 3:0.

Десетина минути по-късно реферът Касерес отсъди дузпа в полза на Египет. Намесата на системата за видеоповторения VAR подсказа, че Зобнин е задържал Мохамед Салах в пеналта и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана именно потърпевшият Салах, който реализира. По този начин нападателят на "Ливърпул" се завърна с гол, макар и той да се оказа само почетен за неговия тим.

Утре е другият мач от тази група Уругвай - Саудитска Арабия. При успех за южноамериканците, те ще продължат напред заедно с Русия.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

на живо

Тагове:

световно 2018