на живо

Русият Меси дебютира в "Интернешънъл чемпиънс къп"

Не пропускайте Барселона - Селтик от 20:00 часа пряко по RING и на онлайн платформата VOYO.BG

Най-престижният клубен летен турнир "Интернешенъл чемпиънс къп" продължава в ефира на bTV Media Group.

Не пропускайте днес от 20:00 часа двубоя между испанския гранд Барселона и шотландския тим Селтик пряко по телевизия RING и на онлайн платформата VOYO.BG.

Снимка: Getty Images

Двата отбора са се срещали общо в 12 мача в групите на турнирите Шампионска лига и Лига Европа като само два пъти са играли на осминафинали. Статистиката е в полза на Барселона, като каталунците имат записани 7 победи, 3 равенства и 2 загуби от "детелините".

Снимка: mundodeportivo.com

Старши треньорът на "синьо-червените" Луис Енрике ще изведе за първи път състава си през новия сезон. Испанският специалист няма да може да разчита Неймар и Рафиня, които се подготвят с националния отбор на Бразилия за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Турнира пропускат и новите попълнения в отбора французинът Самуел Умтити (Лион), Лука Дин (ПСЖ), Андре Гомеш (Валенсия), както и голяма част от титулярите в първия състав, които участваха на европейското първенство това лято - Жорди Алба, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Жерар Пике, Иван Ракитич, Томас Вермаелен, Марк-Андре тер Щеген.

Снимка: mundodeportivo.com

Двамата играчи от атакуващото звездно трио на каталунския гранд Лионел Меси и Луис Суарес обаче прекъснаха почивките си, за да могат да се включат по-рано в предсезонната подготовка на тима и да вземат участие в клубната надпревара.

 След поредица от разочарования това лято "бълхата" отново се завръща на терена този път и с нова прическа. Меси преживя тежко загубата с фланелката на Аржентина на финала в Копа Америка срещу отбора на Чили, а след това бе осъден на 21 месеца затвор за укриване на данъци заедно с баща си Хорхе.

Луис Суарес се контузи преди старта на Копа Америка и не успя да помогне на националния си отбор Уругвай, който отпадна изненадващо още в груповата фаза на турнира. 29-годишният футболист успя бързо да се възстанови и да се включи още в първото занимание на тима в предсезонната подготовка.

През летния трансферен прозорец Барселона се раздели с трима играчи - полузащитникът Дани Алвес, защитникът Марк Бартра, а само преди часове бе финализирана сделката за бразилския футболист Адриано Корея с турския клуб Бешикташ за скромните 600 000 евро.

Снимка: Getty Images

Най-ключова ще е липсата на 33-годишния Алвес, който бе титуляр за каталунците в периода от 2008 до 2016 г., през който испанския гранд спечели абсолютно всички трофеи във всички възможни турнири и първенства. Той премина в италианския Ювентус като свободен агент и подписа двугодишен договор с "черно-белите".

Възпитаникът на школата на Барселона "Ла Масия" - Марк Бартра, пък потегли в посока Борусия (Дортмунд). Черно-жълтите успяха да привлекат испанския защитник за сумата от 8 млн. евро.

Приоритет за ръководството на Барселона през летния трансферен прозорец остава привличането на нападател, но до момента каталунците не могат да се увенчаят с успех в това начинание. Част от имената, които бяха свързвани с отбора на "червено-сините" са Нолито, който подписа с Манчестър Сити, обявения за играч на Атлетико (Мадрид) преди по-малко от няколко часа Кевин Гамейро и Лусиано Вието, който премина под наем в Севиля.

Снимка: skysports.com

Отборът на новия старши треньор Брендан Роджърс от друга страна е вече в разгара на предсезонната си подготовка, като "детелините" вече имат опит в турнира "Интернешънъл чемпиънс къп". Селтик се изправи в успорван двубой срещу шампиона на Англия - Лестър, но загуби след 1:1 и 6:5 при дузпите.

Но това не е единствената надпревара, в която се бори тима на Роджърс. "Детелините" вече имат цели три изиграни мача в предварителните кръгове на Шампионска лига до момента.

Снимка: bbc.co.uk

Селтик успяха да остранят аматьорския Линкълн (Гибралтар) от турнира, а след това завършиха наравно (1:1) с отбора на Станимир Стоилов - Астана в първия мач от третия квалификационен кръг. Реваншът е в сряда (3 август) и голяма част от титулярния състав на "детелините" най-вероятно ще получи почивка в двубоя срещу Барселона тази вечер, за да успее да се възстанови навреме.

Мачът Барселона - Селтик ще се играе тази вечер на "Авива Стейдиъм", Дъблин, от 20:00 часа и можете да го проследите пряко по телевизия RING и на онлайн платформата VOYO.BG.