на живо

Руснак изхвърли Григор Димитров от Индиън Уелс

Първата ни ракета отпадна в четвъртфиналите

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс (САЩ). Той отстъпи с 0:2 сета (5:7, 2:6) на руснака Андрей Рубльов за час и 32 минути игра.

Така съперникът на Димитров удължи серията си от победи на 13. Поредицата води началото си от надпреварата в Марсилия (Франция) на закрито в средата на февруари. 

Същевременно Григор пропусна да изравни най-силното си представяне в Индиън Уелс. Миналата година първата ни ракета стигна до полуфинал, в който беше елиминиран от Камерън Нори (Великобритания) след поражение с 0:2 сета.

Снимка: Getty Images

Днес първата част бе равностойна, а Рубльов се наложи с два пробива съответно в петия и единадесетия гейм. Световният №7 поведе с 3:2, преди да допусне пробив за 5:5, но не позволи на Димитров да затвърди. Григор отрази три сетбола, Рубльов обаче успя да затвори частта със 7:5.

Снимка: Getty Images

Грешките на Димитров зачестиха във втората част. Той спечели първия гейм, но Рубльов навлезе в серия от 5 гейма и дори имаше мачбол. Григор все пак избегна пробив и продължи да се бори. В следващия гейм българинът се добра до възможност да пробие, Рубльов обаче оцеля и сложи точка на спора.

Успехът е трети за руснака в петте сблъсъка помежду им. В спора за трофея Рубльов ще се изправи срещу Тейлър Фриц (САЩ) и Миомир Кецманович (Сърбия).

Снимка: Getty Images