на живо

Рууни вече е голмайстор номер 1 на "Манчестър Юнайтед" в Европа

Срещу "Фейенорд" нападателят вкара 39-я си гол

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи "Фейенорд" с 4:0 в мач от Лига Европа, но успехът на "червените дяволи", който ги изкачи на второ място в класирането на група "А", остана на заден план.

В срещата изпъкна Уейн Рууни, който вкара 39-ия си гол в европейските турнири и оглави реализаторската листа на "Юнайтед" на международно ниво.

Капитанът на английския национален отбор даде аванс на "червените дяволи" в 35-ата минута на мача и подобри постижението на Рууд ван Нистелрой, който остава на второто място в класацията с 38 гола.

Освен това, Рууни вече е само на един гол от изравняването на 249-те на Сър Боби Чарлтън, който е лидер във вечната класация по попадения за най-титулувания английски футболен клуб.

"Рууни е перфектният футболист. На първо време той е прекрасен човек, а след това и страхотен играч. Няма да ми стигнат думите, за да го опиша. Всички знаят какво е направил той за "Юнайтед" и какво продължава да прави. Той заслужава повече уважение, защото не са много футболистите в Англия, които имат по-успешна кариера от него", каза Ибрахимович след мача.

След като Рууни даде аванс на "червените дяволи", във вратата на "Фейенорд" се разписаха още Хуан Мата и Джеси Лингард, а Брадли Джоунс си вкара автогол.