на живо

С 10 души "Верея" победи "Локомотив" Горна Оряховица

Единственото попадение в срещата вкара Момчил Цветанов

Lap.bg

"Верея" победи "Локомотив" Горна Оряховица с 1:0 в мач от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Старозагорци постигнаха минималния успех, макар че играха с 10 души близо час след червен картон на Осман Балде преди почивката.

Победата е първа за "Верея" от близо два месеца насам, докато "Локомотив" губи едва втори мач под ръководството на новия старши треньор на тима Иван Колев. Тимът от Горна Оряховица имаше три победи в предишните четири мача начело с Иван Колев.

Успехът изкачи "Верея" на 9-то място в класирането с 15 точки, докато съперниците им са 12-ти с 11 точки.

Тимът от Стара Загора остана с 10 души след червен картон на Осман Балде малко преди почивката. Юношата на ПСЖ набързо си изкара два жълти картони и напусна терена в 39-а минута.

Макар и в намален състав, домакините стигнаха до попадение в самия край на първото полувреме. Момчил Цветанов реализира с удар от движение след пас на Сукуна. Топката се удари в дясната греда и премина голлинията, въпреки опитите на вратаря на гостите Банков да предотврати попадението.

След последния съдийски сигнал нервите на играчи от двата отбора не издържаха и се стигна до грозни сцени. Илия Мунин от "Верея" и Матиас Курьор от "Локомотив" се сбиха, за което реферът Станислав Тодоров им показа червени картони.