на живо

Меси закопа "Реал" в добавеното време и качи "Барса" на върха

Драматичен успех за каталунците с 3:2 в 174-ото Ел Класико

Getty Images

"Барселона" спечели 174-ото издание на Ел Класико. Каталунците завоюваха успеха срещу "Реал" с 3:2 след гол в добавеното време на Лионел Меси.

По този начин възпитаниците на Луис Енрике се изкачиха на върха във временното класиране със 75 точки, колкото имат и "белите", които обаче са и с мач по-малко. 

Снимка: Getty Images

Още във 2-ата минута "Реал" имаше претенции за дузпа, след като Кристиано Роналдо падна в наказателното поле на "Барселона" след съприкосновение със Самюел Юмтити. Главният съдия Алехандро Ернандес обаче подмина ситуацията.

В 6-ата минута португалският нападател премина на скорост покрай защитата на съперника, но ударът му попадна право в ръцете на Тер Щеген.

Домакините продължиха да бъдат по-настойчиви и в 28-ата минута Марсело центрира към Серхио Рамос, който засече топката, но тя се отби в страничната греда. Каземиро веднага реагира и направи добавка за 1:0.

Снимка: Getty Images

Пет минути по-късно каталунците изравниха. Точен за 1:1 бе Лионел Меси.

В 42-ата минута аржентинецът бе близо до второ попадение, но топката рикошира и излезе.

След почивката Жерард Пике се намеси решително при едно центриране отдясно. В 54-ата минута стражът на "Барселона" се отличи с поредно силно спасяване след удар с глава на Карим Бензема. При ответната атака се наложи намесата и на Кейлор Навас, който отрази удар на излезлия сам срещу него Пако Алкасер.

В 67-ата минута Кристиано Роналдо пропусна отлична възможност за гол на празна врата.

Снимка: Getty Images

В 73-ата минута Иван Ракитич преодоля Навас с красив параболичен удар от далечна дистанция, вкарвайки топката в мрежата на "Реал" за 1:2.

В 78-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, след като Серхио Рамос влезе опасно в краката на Лионел Меси и съдията му показа директен червен катрон.

Играчите на Зинедин Зидан не се отказаха и в 86-ата минута стигнаха до равенството 2:2. Марсело центрира, а влезлият като резерва Хамес Родригес разстреля от упор Марк-Андре тер Щеген.

Снимка: Getty Images

В добавеното време на мача обаче "Барса" стигна до победното попадение за 3:2. Герой за каталунците отново бе любимецът Лионел Меси.