на живо

"Берое" подчини ЦСКА с гол №250 на Камбуров

Само три попадения делят нападателя от изравняването на рекорда на Петър Жеков

Lap.bg

С гол №250 за Мартин Камбуров в родния елит "Берое" победи ЦСКА с 1:0 в най-интересния мач от 22-ия кръг в Първа лига. В срещата имаше повече битка, отколкото красиви изпълнения, а единственият гол падна в самия край и бе отбелязан от дузпа в 87-ата минута.

40-годишният нападател вече е само на три попадения от рекорда на Петър Жеков. Камбуров записа и мач №100 с екипа на "Берое", като вече има 52 гола за тима от Стара Загора.

Снимка: Lap.bg

Срещата срещу ЦСКА бе рекордна за треньора Димитър Димитров-Херо, който вече е №1 в българския елит по брой мачове. Това бе 471-и двубой за него като треньор, като изпревари Георги Василев-Гочето. За наставника на заралии това бе и победа №250.

"Берое" прекъсна серията си от четири мача без победа. "Зелените" събраха 36 точки, като са с две по-малко от четвъртия в таблицата "Арда". ЦСКА остава на девет точки зад лидера "Лудогорец", като дели второто място с "Локомотив" Пловдив.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович остави на пейката част от титулярите си, които бяха с натрупани жълти картони и при нови можеха да пропуснат мача от полуфиналите за Купата на България срещу "Лудогорец" след паузата за националните отбори.

Снимка: Lap.bg

Малко преди края на редовното време вратарят на ЦСКА Густаво Бусато събори нападателя на "Берое" Алиун Фал в наказателното поле и Драгомир Драганов отсъди дузпа. Мартин Камбуров с плътен изстрел не остави шансове на вратаря за 1:0.

ЦСКА опита да стигне до изравняване на резултата и дори вкара, но попадението на Петър Занев бе отменено заради засада.