на живо

С два гола за три минути "Манчестър Юнайтед" разби мечтите на ЦСКА Москва (ВИДЕО)

"Червените дяволи" очакват съперника си на 1/8-финалите в Шампионската лига

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър Юнайтед" спечели първа група на Шампионската лига. В среща от последния шести кръг "червените дяволи" направиха пълен обрат и спечелиха с 2:1 домакинството си на ЦСКА Москва, събирайки актив от 15 точки на върха в класирането. Руският гранд зае трето място с 9 точки, след като бе задължен да спечели на "Олд Трафорд", предвид развитието на другата среща от групата, в която Базел надигра с 2:0 като гост на Бенфика и триумфира в дуела с "армейците" за втората позиция. През пролетта ЦСКА Москва ще играе в елиминациите на Лига Европа.

"Юнайтед" бе без контузените Матич, Байи, Фелайни, Карик и продължаващият своята рехабилитация Ибрахимович. Люк Шоу попадна в титулярния състав за първи път от седем месеца насам, като изигра своя едва 50-и мач за "червените дяволи" в период от над 3 години след трансфера си през 2014 година.

От състава на гостите пък отсъстваха наказание Понтус Вернблоом и Бибрас Натхо, както и страдащите от травми Георги Шенников, Алексей Березуцкий и Георги Миланов. Титуляри бяха 19-годишните Константин Кучаев и Фьодр Чалов.

Още в началните минути Маркъс Рашфорд бе изведен сам срещу вратаря, но след удара му по диагонала топката се отби от гредата. Малко по-късно негов изстрел бе спасен блестящо от Акинфеев. Стражът на ЦСКА Москва се намеси още по-впечатляващо в 20-ата минута, правейки двойно спасяване след удар на Шоу и добавка на Лукаку.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Противно на логиката и играта на терена, гостите от Русия изненадващо взеха преднина в 45-ата минута. Точен бе Витиньо, който засече подаване на Марио Фернандес. Домакините имаха претенции за засада на отклонилия топката Алан Дзагоев, но макар и на позиция зад аутлинията, Дейли Блинд бе в игра и покриваше халфа на гостите.

След почивката "армейците" се прибраха по-дълбоко в своята половина. "Юнайтед" натисна и стигна до изравнителен гол в 64-ата минута. Лукаку засече подаване на Погба в наказателното поле, отбелязвайки 13-ия си гол за сезона и едва втори в последните 13 срещи на "червените дяволи".

Играта бе подновена и още в следващата си атака домакините отново ликуваха. Василий Березуцкий и Виктор Васин бяха надиграни от Хуан Мата и Маркъс Рашфорд, а последният стреля неспасяемо покрай Акинфеев - 2:1. Атакуващият халф се разписа за първи път от 21 октомври и вече има 8 попадения във всички турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър Юнайтед" спечели за четвърти път в шест мача срещу ЦСКА Москва от 2009 година насам, а в същото време увеличи и серията си без загуба в домакинство от европейските клубни турнири на 21 мача от 2013 година насам.

Английският гранд ще научи съперника си за 1/8-финалите в понеделник, 11 декември, когато ще бъде изтеглен жребият. За последно "Юнайтед" игра в елиминациите през 2014 година, когато достигна 1/4-финалите, отпадайки от "Байерн" Мюнхен. Именно баварците са един от възможните съперници на "червените дяволи" от втора урна на жребия.