на живо

С гол №760 Кристиано Роналдо изведе "Ювентус" до триумф в Суперкупата на Италия

"Бианконерите" спечелиха трофея за рекорден девети път

Getty Images

Кристиано Роналдо отбеляза гол №760 в кариерата си и изведе "Ювентус" до триумфа със Суперкупата на Италия! В спора за трофея "бианконерите" победиха с 2:0 "Наполи".

На "Мапеи Стейдиъм", в Реджо Емилия, португалецът откри резултата след малко повече от час игра, а в края Алваро Мората сложи точка на спора.

Така петкратният носител на "Златната топка" Роналдо продължава да бъде втори във вечната голмайсторска класация, но и да скъсява дистанцията до лидера Йозеф Бицан, който има 806 попадения. Трети е легендата Пеле със 757, следван от Ромарио със 743 и Лионел Меси със 719.

35-годишният Роналдо отбеляза 760-те гола в 1040 мача. Той има 450 гола за "Реал" Мадрид, 118 за "Манчестър Юнайтед", 102 с националната фланелка, 85 с екипа на "Ювентус" и 5 с този на "Спортинг" Лисабон, на който е юноша.

Снимка: Getty Images

Тази вечер Кристиано изведе "Ювентус" до 9-ата Суперкупа в клубната история. Той откри резултата срещу "Наполи" в 64', разписвайки се за 32-ри път в последните си 32 мача за "Старата госпожа".

Неаполитанците получиха възможност да изравнят в 80', но Лоренцо Инсиние пропусна дузпа. Така капитанът на "Наполи" продължава да няма точно изпълнен наказателен удар срещу "бианконерите" в кариерата си - 3 опита, 3 пропуска.

Снимка: Getty Images

"Бианконерите" решиха изхода от сблъсъка в петата минута от добавеното време, когато влезлият като резерва Алваро Мората бе точен, оформяйки крайното 2:0.

Така за 23-ти път в 33-те издания на Суперкупата на Италия трофея печели шампионът на страната.