на живо

"Реал" Мадрид свали "Барса" от върха

Солиден успех за Кралския клуб в Ел Класико

Twitter

"Реал" Мадрид победи "Барселона" с 2:0 в голямото дерби на Испания. Головете на Винисиус и Мариано Диас качиха "белите" на върха в Примера дивисион, докато "блаугранас" остават втори с една точка по-малко.

Белия балет прекъсна серията си от три мача без победа във всички турнири.

Срещата бе изгледана на живо от Кристиано Роналдо, който се възползва от отменения мач между "Ювентус" и "Интер" и бе сред гостите на "Сантяго Бернабеу".

"Реал" победи "Барселона" в мач от първенството за първи път от април 2016-а година. 

И двата тима се опитваха да упражняват натиск в първите минути на срещата на "Бернабеу", а първото по-сериозно положение дойде в 15-ата минута, когато Бензема и Винисиус комбинираха, а топката стигна до Тони Кроос. Германският полузащитник шутира от границата на наказателното поле, но над вратата.

Шест минути по-късно Гризман опита да застраши Куртоа, но прати топката над гредата. До края на полувремето Артур и Лионел Меси се озоваха очи в очи с Куртоа, но белгийският вратар бе непреодолим. 

След почивката домакините натиснаха и в 55-ата минута Тер Стеген трябваше да отразява силен удар на Иско. Пет минути след това Пике изчисти топката от голлинията след удар с глава на Рафаел Варан. 

В 69-ата минута Тер Стеген направи ново блестящо спасяване след удар на Серхио Рамос. Секунди по-късно влезлият като резерва Мартин Брейтуейт пропусна да изведе гостите напред в резултата.

В 71-ата минута Винисиус нахлу в наказателното поле и след рикошет в крака на Жерар Пике се разписа за 1:0. Така бразилецът, който е на 19 години и 233 дни стана най-младият реализатор в Ел Класико през новия век. 

В самия край на срещата Мариано Диас прониза за втори път вратата на "Барселона" след индивидуален пробив.