на живо

С гол в края ЦСКА се класира за 1/2-финалите за купата

"Червените" победиха "Ботев" Враца след обрат

Lap.bg

С първия си гол за ЦСКА Ахмед Ахмедов класира "червените" на 1/2-финал за Купата на България. "Армейците" победиха трудно "Ботев" Враца с 2:1 след обрат.

Появилият се като резерва нападател вкара ценното попадение в 89-ата минута. Преди това врачани шокираха домакините с гол в 22-ата минута на Даниел Генов, а в 67-ата Едвин Джеси изравни. 

Снимка: Lap.bg

Срещата бе доста слабо посетена, а феновете на домакините дори разпънаха транспарант в сектор "Г", насочен към собственика Гриша Ганчев. Недоволните от загубата с 1:2 от "Царско село" цесекари го попитаха: "Господине, докога ще си "играйкаме"?".

В състава на ЦСКА след два мача наказание се завърна капитанът Петър Занев, но това не донесе положителна промяна в играта на "червените", които изиграха слабо първо полувреме и заслужено губеха на почивката след гол на Даниел Генов.

Домакините започнаха активно срещата и Али Соу вкара топката в мрежата в 9-ата минута, но попадението бе отменено заради засада. Малко по-късно отново Соу бе на стрелкова позиция, но вратарят на гостите Костов изби в корнер. Постепенно врачани тръгнаха по-смело напред и стигнаха до попадение в 22-ата минута. Петко Ганев бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране от корнер и ударът срещна гредата, а при добавката Даниел Генов бе точен с удар отблизо - 1:0. ЦСКА можеше да изравни в 33-а минута, когато Али Соу не успя да засече топката от два метра и я прати в аут.

Снимка: Lap.bg

След почивката "червените" наложиха натиск. Веднага след подновяването на играта хубава атака на ЦСКА завърши с удар на Соу в левия страничен стълб на вратата. В 58-ата минута Аласане Н'Диайе за малко да си вкара автогол, но Костов се намеси и изби в корнер. В 65-ата минута треньорът на ЦСКА - Милош Крушчич, направи ключова смяна в атака, като извади от игра Соу и пусна новото попълнение Ахмед Ахмедов. Само две минути по-късно Ахмедов създаде голова ситуация, която бе продължена от Петър Занев и завърши с точен удар на Едвин Джеси за 1:1. Три минути по-късно нов удар на Джеси с левия крак от границата на наказателното поле бе избит от стража на гостите в корнер. Последва нова опасна атака на ЦСКА в 73-ата минута, но ударът на Стефано Белтраме не намери очертанията на вратата.

В ответната атака вратарят на домакините Густаво Бусато сбърка и позволи на Доминик Янков да нанесе удар, но Петър Занев бе добре пласиран и изби пред голлинията. В 83-ата минута отново Джеси бе на стрелкова позиция, но не успя да намери добре топката от въздуха и я прати в аут. Минута преди края на редовното време груба грешка на Н'Диайе позволи на Белтраме да поеме топката и да намери непокрития Ахмедов, който не сгреши за крайното 2:1.