на живо

"Левски" излъга "Славия" насред снега

Найджъл Робърта се превърна в герой за "сините"

Lap.bg

"Левски" победи "Славия" с 1:0 насред обилния снеговалеж в София. Така донякъде "сините" взеха реванш за загубата на 1/4-финалите за Купата на България по-рано през седмицата.

Единственият гол в двубоя бе отбелязан от Найджъл Робърта с глава в 85-ата минута.

С минималния успех "сините" записаха втора поредна победа в шампионата, като отборът на Славиша Стоянович няма загуба в шест поредни срещи. Тимът от "Герена" вече е на осмото място в таблицата с 31 точки, като е с две по-малко от седмия "Черно море" и четири от шестия ЦСКА 1948. Отборът на "Славия" е 12-и с 19 точки и продължава битката си за оставане в елита.

Снимка: Lap.bg

През първата част "Левски" наложи натиск и създаде няколко опасни положения, като на два пъти Здравко Димитров удари греда.

След паузата обаче, когато снеговалежът се усили, гостите от "Славия" стигнаха до по-добрите положения. Капитанът Димитър Рангелов също удари греда, а при едно неразбирателство между Живко Атанасов и Звонимир Микулич, бранителят на "сините" бе близо до отбелязване на автогол.

Снимка: Lap.bg

В 85-ата минута, след центриране от пряк свободен удар на Марин Петков Найджъл Робърта скочи най-високо и се разписа с глава за 1:0.

Въпреки че крайните линии не се виждаха, главният съдия Георги Давидов реши да спре играта за почистване чак в последните 10 минути.