на живо

С кръвта на Кройф и Гулит: Наследникът им Максим дебютира на футболния терен (ВИДЕО)

17-годишният защитник влезе като резерва за своя АЗ Алкмаар

Йохан Кройф - трикратен носител на "Златната топка", 8-кратен шампион на Холандия като футболист с "Аякс", архитектът на онзи звезден тим на "Барселона", спечелил Купата на европейските шампиони през 1992 и 4 пъти титлата в Испания.

Рууд Гулит - европейски шампион с Холандия от 1988, трикратен първенец на Италия с "Милан" и двукратен победител в Купата на европейските шампиони с тима. 

И двамата са безспорни звезди! Направеното от тях ще остане завинаги в историята, феновете им са милиони, заслугите им безброй, но те са вече в миналото.

Време е да погледнем към бъдещето. Неговото име е Максим!

Макс е на 17 и дебютира за своя АЗ Алкмаар срещу "Твенте", влизайки като резерва в 71-ата минута на мача при 19-годишните. Каква е неговата история?

 
 
 
View this post on Instagram

So proud of my son !!! @maximjr_ Your debut @azalkmaar #hardworkpaysoff

A post shared by Estelle Cruijff (@estellecruijffofficial) on

Той е син на Руут Гулит. Един от шестимата наследници на футболиста, който има двама синове и четири дъщери от три различни съпруги.

Макс има привилегията в неговите вени да тече не само кръвта на баща му, който безспорно е звезда на терена, а и тази на може би най-великия треньор за всички времена. Той е внук на Йохан Кройф. 

През 2000 г. Гулит се жени за племенницата на прочутия специалист - Естел. Бракът им трае само 3 години, а двамата имат две деца - Макс и дъщеря Джоел.

Очаквано майката и бащата на изгряващата футболна звезда бяха изключително горди с дебюта на своя наследник.

От тук нататък от младия защитник зависи дали и по какъв начин ще се възползва от футболната магия, която носи в гените си.