на живо

С мисъл за Лига Европа: "Локо" Пд нанесе първа загуба на ЦСКА

2:1 за "смърфовете"

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив нанесе първа загуба на ЦСКА през този сезон. "Смърфовете" спечелиха с 2:1 домакинството си на "червените" и по този начин се изкачиха на втора позиция в класирането с 15 точки и вече са само на една зад шампиона "Лудогорец". ЦСКА има 12 точки и е трети в момента.

"Армейците" показаха борбеност през второто полувреме, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение. В четвъртък за ЦСКА предстои решително гостуване в Швейцария на "Базел" в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Домакините поведоха в 32-ата минута, след като Юрген Матей засече с глава в собствената си врата центриране на Салинас. Няколко минути по-късно Момчил Цветанов стреля мощно от дистанция, а преди да влети в мрежата на Бусато, топката леко рикошира от Матей - 2:0.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме гостите се активизираха в опит да обърнат развоя на мача. Усилията на играчите на Стамен Белчев дадоха резултат в 69-ата минута, когато Тиаго се разписа директно от пряк свободен удар. "Армейците" продължиха атаките си към наказателното поле на "черно-белите", но така и не успяха да стигнат до нов гол.

В последните минути на добавеното време домакините пропуснаха отлична възможност за още по-убедителен успех.