на живо

С първото си докосване Божинов прати "Левски" в Лига Европа

"Сините" победиха "Етър" с 1:0

Lap.bg

"Левски" ще играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. Валери Божинов донесе успеха на "сините" с 1:0 над "Етър" в бараж, даващ право на участие в Лига Европа.

"Сините" си осигуриха място във втория по сила европейски клубен турнир за трети пореден сезон, побеждавайки седмия в класирането в Първа лига. През 2017 година "Левски" победи драматично "Верея" с 10:9 след дузпи, а миналата година се наложи с 4:1 над "Черно море". 

Снимка: Lap.bg

Двубоят беше последен за Красимир Балъков като наставник на "Етър". Легендарният футболист ще продължи работата си като селекционер националния отбор.

Единственият гол в двубоя падна в 72-ата минута, автор на който стана бившият футболист на "Ювентус" и "Манчестър Сити" Валери Божинов. Нападателят отбеляза при първото си отиграване, след като минута по-рано беше заменил Станислав Костов. Голяма роля за попадението изигра капитанът на тима Живко Миланов, който сложи топката на главата на Божинов.

Снимка: Lap.bg

Преди попадението на "Герена" преобладаше скуката, като двата тима така и не успяха да създадат интересни ситуации.

Така "Левски" ще играе в предварителните кръгове за класиране в групите на Лига Европа. Сблъсъкът беше последен за временния наставник Георги Тодоров. От новия сезон начело на тима застава бившия национален селекционер Петър Хубчев. 

"Левски" е третият отбор, който ще представя България в Лига Европа през сезон 2019/20. Останалите два тима са ЦСКА и носителят на купата на страната "Локомотив" Пловдив.